Tipografia

Algú de vosaltres va demanar informació sobre tipografía. Vos pas alguns enllaços. No són sobre tipografia però sí sobre l'ús de diferents fonts en els documents LaTeX.

Per defecte, els documents creats amb LaTeX utilitzen una font anomenada Computer Modern Roman creada per D. Knuth (l'autor de TeX). Per aquells que utilitzam un idioma diferent de l'anglès, podem substituir-les per les Latin Modern amb

\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{lmodern}

Si voleu utilitzar altre fonts, a The LaTeX Font Catalogue trobareu tot un conjunt de paquets que vos permetran usar tipografies diferents. Si el document conté expressions matemàtiques tendreu algunes limitacions ja que no hi ha fonts matemàtiques compatibles amb totes.

Aquells que estiguin disposats a experimentar un mica més pel seu compte poden passar-se a XeLaTeX, que vos permetrà utilitzar qualsevol font de les que tengeu instal·lades al vostre ordinador. A la plana de Dario Taraborelli trobareu exemples de curriculums (sempre van be) i suggeriments de fonts. 

Al bloc Existential Type hi trobareu alguns articles (en anglés) sobre tipografia i concretament cinc d'ell dedicats a LaTeX i derivats:

0 comentaris :: Tipografia

Publica un comentari a l'entrada