MiKTeX

Per poder usar LaTeX cal tenir un sistema LaTeX, un editor de text adaptat a LaTeX (o un no adaptat i mecanismes per executar les comandes de sistema).  Sobre Windows podeu optar per MiKTeX o TeXLive.

El que trobareu instal·lat a l'aula informàtica és el MiKTeX, el qual també incorpora TeXworks com editor.
Si algú de vosaltres vols instal·lar-lo en el seu ordinador cal fer el següent (aquí teniu la informació més detallada, en anglès):

1.- Accedir aquí  per descarregar la versió bàsica de MiKTeX 2.9
2.- Executar el fitxer descarregat. Durant aquesta fase podeu triar la instal·lació amb permisos d'administrador o una instal·lació personal. Si no compartiu l'ordinador amb altres usuaris de LaTeX és més recomanable la segona opció. Acabada aquesta fase disposareu d'una carpeta MiKTeX dins el menú d'aplicacions.
3.- Actualitzar MiKTeX: Inicio - Todos los programas - MikTeX 2.9 - Maintenance - Update
4.- Activar descàrrega automàtica de paquets: Inicio - Todos los programas - MikTeX 2.9 - Maintenance - Settings. Dins l'opció General podeu triar com fer la descàrrega de paquets. Si treballau amb connexió a Internet la més convenient és l'automàtica ja que si utilitzau un paquet del que no disposau MiKTeX s'encarrega d'instal·lar-lo sense interrompre el procés.
5.- Començar a escriure amb, per exemple,  Inicio - Todos los programas - MikTeX 2.9 - TeXworks.

Com que l'autor de MiKTeX com els dels diferents paquets van generant actualitzacions, de tant en tant convendrà actualitzar el sistema. Sols cal repetir la passa 3.

0 comentaris :: MiKTeX

Publica un comentari a l'entrada